Door het raadplegen van deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies die jouw ervaring, de werking en het aantal bezoekers van onze website meet.

Niet meer weergeven
Menu Sluiten
VAL

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

VAL HEEFT OOG
VOOR HET MILIEU

Voor we mogelijke veranderingen of investeringen overwegen, onderzoeken we altijd grondig de milieu-impact ervan, omdat we die zoveel mogelijk willen beperken. Dat gebeurt onder meer op deze drie manieren :

Herbruikbare flessen

Herbruikbare flessen

Wist je dat we al onze VAL-producten aanbieden in herbruikbare, glazen flessen? Een glazen fles kan tot 20 keer gespoeld en hergebruikt worden. Dat scheelt een pak afval. Het waterverbruik voor het spoelen beperken we tot het absolute minimum door een goede afstelling van de machines.

100% gerecycleerd papier

100% gerecycleerd papier

Onze etiketten printen wij heel bewust op FSC-gecertificeerd papier en dit met plantaardige inkt. Ook voor de belangrijkste communicaties gebruiken we PEFC- of FSC-gecertificeerd papier. Deze twee labels houden in dat het papier voortkomt uit duurzaam beheerde bossen. Voor ons drukwerk kiezen we al jaren voor een 100% gerecycleerde papiersoort met Europees Ecolabel.

Zuinig omspringen
met water en energie

Zuinig omspringen
met water en energie

We moedigen onze medewerkers aan om zuinig om te springen met water en energie, en om de afvalstromen te beperken. Natuurlijk steken we bij VAL ook zelf de handen uit de mouwen. Zo plaatsten we sensoren op onze verlichting en vervingen we alle tl-armaturen door ledverlichting. Kleine inspanningen die een groot verschil maken.

ZONNEPANELEN

Ze vallen misschien niet meteen op, maar op de daken op onze site vind je maar liefst 188 m² zonnepanelen. Deze produceren jaarlijks 25.000 kWh groene stroom en dekken een deel van ons energieverbruik.


EIGEN WATERZUIVERINGSSTATION

Het afvalwater dat voortkomt uit de productie van onze waters en frisdranken, zuiveren we in ons eigen waterzuiveringsstation. Het slib dat daarbij ontstaat, krijgt een tweede leven: landbouwers in de streek gebruiken dat als grondverbeteraar.
Bovendien recycleren we regenwater om er onze vrachtwagens mee te wassen en de toiletten te spoelen.