Door het raadplegen van deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies die jouw ervaring, de werking en het aantal bezoekers van onze website meet.

Niet meer weergeven
Menu Sluiten
VAL

Alles heeft

Alles heeft een oorsprong

een oorsprong

Het verhaal van VAL gaat terug tot 1898, het jaar waarin Eugène De Ro zijn eerste bier van hoge gisting brouwde. De brouwerij kende meteen succes.

Om bier te brouwen is water nodig. Veel water, en dus ging men op zoek naar een ondergrondse waterbron op het brouwerijterrein. Naast een bron voor brouwwater, vond men er ook eentje waarvan het water, gezien zijn samenstelling, ideaal was om te drinken en er frisdranken mee te maken.

Eerste frisdrank

Eerste frisdrank

Eerste frisdrank

Na de Tweede Wereldoorlog maakten Amerikaanse frisdranken furore. Daarom besloot de brouwerij om haar eigen waters en een eerste frisdrank op de markt te brengen, op basis van het water uit de bron. Geleidelijk aan ontstond een compleet gamma unieke frisdranken met een eigen signatuur. Zo zag het merk VAL het daglicht.

Water van hier

Water van hier

Water van hier

VAL is water van hier, dat nog altijd lokaal gebotteld wordt, recht van de bron in Boortmeerbeek. Het is een echt streekproduct, met een korte keten tussen de bron en de vele horecazaken in België waar je ervan kan genieten.

In 1989 werd het VAL-water vanwege zijn constante kwaliteit en perfecte minerale samenstelling officieel erkend als natuurlijk mineraalwater. Vanuit zijn inregengebied in de buurt van Landen, stroomt het water zo’n 50 km naar onze regio. Onderweg wordt het door dikke kleilagen beschermd tegen insijpeling. Daardoor is het water zo zuiver dat het vóór het bottelen geen enkele behandeling moet ondergaan.

Onze essentie

Onze essentie

Onze essentie

Het water en de frisdranken van VAL vind je terug in tal van Belgische cafés, sportclubs, brasseries en restaurants. Een bewuste keuze, want zo blijven we trouw aan ons sociale en lokale karakter. Dat is onze essentie, onze basis, onze oorsprong.

Het brengt ons terug naar de bron.
VAL